Vijf redenen om een bezoek te brengen aan Leeuwarden

Wil jij binnenkort eens een lekker dagje uit? Veel mensen kiezen in dat geval voor een bezoekje aan bekende steden. Zo gaan veel mensen bijvoorbeeld een dagje weg naar Amsterdam. Je hoort veel minder mensen die een bezoekje brengen aan de Friese provinciehoofdstad Leeuwarden. Toch kan het bezoeken van deze stad ook bijzonder leuk zijn. Zoek jij nog een verrassende bestemming voor een uitstapje? Overweeg dan zeker eens naar Leeuwarden te gaan. Wij geven je hier vijf redenen om een bezoek te brengen aan deze Friese stad.

access

1. Goede bereikbaarheid

Ondanks dat Leeuwarden in het hoge noorden ligt, is de stad goed bereikbaar. Vanuit Amsterdam is het met de auto bijvoorbeeld maar anderhalf uur rijden. Ook met het openbaar vervoer is de stad echter prima bereikbaar. Zo ben je met de trein vanuit Amsterdam iets meer dan twee uur onderweg, vanuit Zwolle is het nog geen uurtje.

2. Klein maar fijn

In tegenstelling tot Amsterdam is Leeuwarden behoorlijk klein. Zo vind je de meeste dingen op loopafstand voor elkaar. En dat terwijl een fiets huren in Amsterdam bijna noodzaak is om onze hoofdstad te ontdekken. Ondanks dat Leeuwarden relatief klein is, is het er wel ontzettend gezellig. Leeuwarden heeft namelijk een historisch stadscentrum. Dit maakt een bezoekje aan de stad juist bijzonder leuk. Leuke bijkomstigheid: je kunt er prima winkelen.

3. Genoeg bezienswaardigheden

towerIn Leeuwarden vind je de nodige bezienswaardigheden. Mede doordat de stad een historisch centrum heeft, zijn er talloze oude panden te vinden. Breng jij binnenkort een bezoekje aan Leeuwarden? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Oldehove, de Blokhuispoort, de Waag en de Sint Bonifatiuskerk. Bang dat je een aantal bezienswaardigheden mist? Laat je dan vooral rondleiden door een stadsgids. Zo weet je zeker dat je alle moois van Leeuwarden te zien krijgt.

4. Friese lekkernijen

Friesland staat bekend om zijn lekkernijen. En waar kun je deze beter ontdekken dan in Leeuwarden? In de stad vind je talloze horecagelegenheden en bakkers waar je diverse Friese lekkernijen kunt proeven. Heb jij bijvoorbeeld ooit al eens suikerbrood, nagelkaas of Fryskedúmkes gehad? Niet? Dan is het zeker de moeite waard om dit eens te proberen!

5. Kunst in overvloed

Ben jij een echte kunstliefhebber? Dan moet je zeker weten eens een bezoekje brengen aan Leeuwarden. In deze Friese stad vind je namelijk allerlei kunstzinnige hoogstandjes. Zo zijn er bijvoorbeeld vaak exposities. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan verschillende musea. Kunstliefhebbers komen in deze stad dus helemaal aan hun trekken.

 

Stedentrip New York

Leeuwarden is een hartstikke leuke stad om naartoe te gaan. Toch raak je hier vrij snel op uitgekeken, zeker wanneer je hier al meerdere malen bent geweest. Wil jij eens een stad bezoeken waar je nooit op uitgekeken raakt? Een stedentrip in New York is dan zeker een aanrader. In deze grote stad van de Verenigde Staten kun jij je namelijk dagen achter elkaar vermaken. Zo kun je er lekker shoppen, talloze bezienswaardigheden bezoeken en een rondreis maken door de stad. Kortom: een stedentrip New York is zeker de moeite waard wanneer jij uitgekeken bent op Leewuarden!