Welke lekkernijen moet jij als toerist in Leeuwarden zeker proberen?

Ga jij binnenkort een dagje weg naar Leeuwarden? Dan ga jij hier vast en zeker een hapje eten. Sla in dat geval de typische lekkernijen niet over. In tegenstelling tot in Amsterdam vind je in Leeuwarden echte Friese lekkernijen. Wanneer jij nog nooit eerder in Friesland bent geweest, is de kans groot dat je deze overheerlijke producten nog nooit geprobeerd hebt. Dan is dit dus je kans!Maar wat zijn nu eigenlijk typische Friese lekkernijen? In de onderstaande tekst zetten wij er een aantal voor je op een rijtje. Wedden dat jij onderstaande lekkernijen zeker vindt in Leeuwarden?!

food

Suikerbrood

Ben jij een echte zoetekauw? Dan moet je zeker het Friese suikerbrood eens proberen. Je kunt dit overigens in het hele land kopen, maar natuurlijk is de echte Friese variant het lekkerst van allemaal. Weet wel dat er een grote hoeveelheid suikers in dit brood zitten. Wanneer jij aan de lijn doet, is het dan ook niet verstandig om je te goed te doen aan Fries suikerbrood. Al kan een klein hapje natuurlijk geen kwaad.

Fryskedúmkes

Bestel je een kop koffie op het terras of in een horecagelegenheid in Leeuwarden? Grote kans dan dat je op het schoteltje Fryskedúmkes aantreft. Dit zijn kleine koekjes met een anijsachtige smaak. De koekjes zijn niet veel groter dan een duim. Hier komt de naam overigens niet vandaan. Deze lekkernij dankt zijn naam aan het feit dat ze worden platgedrukt met de duim.

food

Nagelkaas

Gaan jouw nekharen al recht overeind staan bij het lezen van dit woord? Dat is nergens voor nodig. De kaas heeft niets vies, maar wordt hier wel vaak mee geassocieerd. En dat terwijl de kaas haar naam alleen maar dankt aan de kruidnagel die er van vroeger uit aan toe wordt gevoegd. Ga jij lekker lunchen in Leeuwarden en wil je een Fries broodje eten? Bestel dan zeker eens een broodje nagelkaas!

Nederlandse lekkernijen

Ben jij niet op zoek naar Friese lekkernijen maar wel naar typisch Nederlands voedsel? Dan kun je hiervoor ook terecht in Leeuwarden. Wanneer je echt alle Hollandse lekkernijen zoekt, kun je beter een dagje weg naar Amsterdam. Deze stad is toch net weer wat groter dan Leeuwarden en dat zorgt ervoor dat het aanbod aan Hollandse lekkernijen hier ook groter is. En wanneer je dan toch een dagje naar onze hoofdstad gaat, kun je natuurlijk net zo goed wat activiteiten ondernemen. Wat te denken van een bezoekje aan Madame Tussauds of een rondvaart in Amsterdam bijvoorbeeld? Dit zijn zeker aanraders!

Neem lekkernijen mee op vakantie

Ga jij binnenkort naar New York City en ben je verzot de Leeuwarder lekkernijen? Reken er dan vooral niet op dat jij deze in New York aan zult treffen. Wanneer jij lange tijd naar New York gaat, kun jij de Leeuwarder lekkernijen mogelijk helemaal niet missen. Je kunt ze over laten komen vanuit Nederland, maar je kunt er natuurlijk ook zelf wat meenemen naar New York City. Het merendeel van de lekkernijen uit Leeuwarden mag namelijk gewoon in jouw koffer. Heb je nog ruimte over? Vul deze dan vooral op met een aantal lekkere dingen uit Leeuwarden. Zo hoef jij niet al die tijd zonder jouw favoriete lekkernijen te zitten!