De beste evenementen die in Leeuwarden gehouden worden

Als hoofdstad van Nederland worden er in Amsterdam tal van evenementen georganiseerd. Veel mensen gaan dan ook een dagje weg naar Amsterdam. Op dagen van grote evenementen is het hier echter enorm druk. Bij evenementen in Leeuwarden is het vaak een stuk rustiger. Ben jij geen liefhebber van grote mensenmassa’s? Dan doe je er dus goed aan om een evenement in Leeuwarden te bezoeken. Benieuwd wat er qua evenementen allemaal georganiseerd wordt in de provinciehoofstad van Friesland? Wij zetten hier de beste evenementen in Leeuwarden voor je op een rijtje.

concert

WelcometotheVillage

Ben jij een echte festivalganger? Dan mag een bezoekje aan WelcometotheVillage natuurlijk niet ontbreken. Bezoekers kunnen hier door bos- en waterrijk terrein slenteren en ondertussen naar verschillende artiesten luisteren. In totaal komen zo’n zeventig artiesten optreden tijdens dit jaarlijks terugkerende festival. Deze artiesten komen niet alleen uit Nederland, maar uit de hele wereld. Er zijn zowel optredens van gevestigde namen als van minder bekende bands en artiesten. Ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel nemen een belangrijke plek in op dit festival. Kortom: zeker een bezoekje waard voor de cultuur- en muziekliefhebbers onder ons.

WTC Expo

Ga jij een paar dagen weg naar Leeuwarden? Dan ondervind je al snel dat hier vrijwel altijd iets te doen is. Zo vind er nagenoeg ieder weekend wel een evenement plaats in het World Trade Center Leeuwarden. De evenementen die hier gehouden worden lopen uiteen van voorstellingen tot verschillende beurzen en exposities. Er is hier voor iedereen dus wel wat leuks te vinden. Jij hoeft dus echt niet bang te zijn dat er niets te doen is in de stad wanneer jij een bezoekje brengt aan Leeuwarden.

wtc

Snel in Amsterdam voor een groot evenement

Woon jij in Leeuwarden maar heeft deze stad voor jou te weinig evenementen? Ga dan gewoon eens naar een andere stad. In Amsterdam vind je bijvoorbeeld talloze grote evenementen. Zo is er hier ieder weekend wel wat te doen. En met de trein sta jij al met een kleine twee uur op station Amsterdam Centraal. Ben jij naar Amsterdam afgereisd en blijkt het evenement niet door te gaan? Maak er dan gewoon een leuk dagje uit van. Breng bezoekjes aan Madame Tussauds, maak een rondvaart in Amsterdam of ga een fiets huren in Amsterdam om de stad te verkennen.