Al in Leeuwarden geweest? Ga dan een dagje naar Amsterdam!

Kom jij uit Leeuwarden? Of ben je al meerdere malen in deze stad geweest? Dan wil je mogelijk weleens iets anders. In dat geval kun je natuurlijk kiezen voor een dagje weg naar Amsterdam. In onze hoofdstad is immers genoeg te doen. Zowel jong als oud vermaakt zich hier prima. Zo kun je talloze bezienswaardigheden bezoeken en daarnaast vind je talloze kroegjes en cafétjes waar je eens lekker wat kunt eten en drinken. Kortom: reden genoeg om Amsterdam eens te bezoeken!

car nav

Navigeer hierheen

Ben jij nog niet eerder in Amsterdam geweest? Dan is het al een uitdaging op zich om er te komen. Zeker wanneer je met de auto gaat is dit het geval. Je moet namelijk rijden in een drukke stad. Vind jij dit maar niks? Navigeer hierheen dan door een locatie buiten de stad te kiezen. Zo vermijd je de drukte en bovendien is het parkeren hier ook nog eens aanzienlijk goedkoper. Ga je met de trein? Dan is het nog wel een stukje lopen van station Amsterdam Centraal naar de binnenstad. Bang om verdwaald te raken? Navigeer hierheen dan met je smartphone of koop een kaart van Amsterdam op het station.

Gratis bezienswaardigheden in Amsterdam

Voor sommige bezienswaardigheden in onze hoofdstad moet je betalen. Logisch natuurlijk, want er zijn ook mensen die hier werken en de boel onderhouden. Er zijn echter ook genoeg gratis bezienswaardigheden in Amsterdam. Zo hoef jij bijvoorbeeld niet te betalen voor een bezoekje aan de Dam. Daarnaast kun je ook de Wallen geheel gratis bezoeken. En zo zijn er nog wel meer gratis bezienswaardigheden in Amsterdam. Wil jij weten welke bezienswaardigheden in Amsterdam je allemaal gratis kunt bezoeken? Ga dan op zoek naar een gids van de stad of vraag informatie op bij diverse locaties.

amsterdam

Bezienswaardigheden voor jeugd in Amsterdam

Ga jij samen met je gezin een dagje weg naar Amsterdam? Dat is natuurlijk hartstikke gezellig! Wanneer je alleen maar dochters hebt, vermaken zij zich waarschijnlijk prima met een dagje shoppen. Wil jij ze echter ook wat van de stad laten zien? Dan zit je goed in onze hoofdstad. Er zijn namelijk verschillende bezienswaardigheden voor jeugd in Amsterdam. Zo kun je bijvoorbeeld eens met je kinderen naar Madame Tussauds gaan. In dit museum vind je wassen beelden van bekende Nederlanders en buitenlandse artiesten, sporters en bekendheden. Naast Madame Tussauds zijn er nog verschillende andere bezienswaardigheden voor jeugd in Amsterdam.

Breng een bezoek aan Eurodisney!

Ben jij uitgekeken op Amsterdam? En zie je het ook niet zo zitten om één of meerdere dagen in Leeuwarden te vertoeven? Geen paniek, want er zij nog genoeg andere plekken in Nederland waar jij je kunt vermaken. Wil je wel eens iets anders? Kijk dan vooral ook over de grens. Waarom? Omdat er in het buitenland allerlei leuke activiteiten zijn. Heb jij kinderen in de basisschoolleeftijd en wil je samen met hen weg? Bekijk dan eens de mogelijkheid om naar Eurodisney in Parijs te gaan. Voor hen een onvergetelijke ervaring en voor jou ook leuk. Bang dat het te duur is? Niet nodig, want er zijn tegenwoordig genoeg Eurodisney aanbiedingen die een bezoekje aan dit park een stuk goedkoper maken!

Wat is er te doen op Bevrijdingsdag in Amsterdam?

Wil jij op Bevrijdingsdag een bezoekje brengen aan onze hoofdstad? Dan vraag jij je ongetwijfeld af wat er te doen is op Bevrijdingsdag in Amsterdam. Je hoeft niet bang te zijn dat er op deze feestdag niets te beleven is in onze hoofdstad. Er is namelijk van alles te doen. Daarom komen er op Bevrijdingsdag ook mensen uit heel Nederland naar Amsterdam. Op deze feestdag kun je onder andere het Bevrijdingsfestival bezoeken. Enkele andere grote evenementen die op Bevrijdingsdag gehouden worden in Amsterdam zijn: Het Vrije Westen, Het Amsterdamse Verbond, Vrijland, Vrij op ’t IJ, het KinderBevrijdingsfestival en de Bevrijdingsdans. De dag wordt afgesloten met het Concert op de Amstel. Zo, nu hoef jij je dus nooit meer af te vragen wat er te doen is op Bevrijdingsdag in Amsterdam.