Verhuizen naar Rome? Dit moet je weten!

RomeBen jij momenteel nog inwoner van Leeuwarden, maar wil je toch echt snel verhuizen naar Rome? Dan sta je voor een lastige fase in jouw leven. Ten eerste moet jij natuurlijk van alles gaan regelen. Zo moet jij jouw huis in Leeuwarden verkopen en een nieuw onderkomen vinden in de Italiaanse hoofdstad. Daarnaast moet het financieel gezien ook allemaal te doen zijn. Kortom: bij een verhuizing naar Rome komt ontzettend veel kijken. Veel mensen vergissen zich echter in een verhuizing naar de Italiaanse stad. Wij willen echter niet dat jij belangrijke zaken vergeet. Daarom vertellen we je hier al het een en ander wat jij moet weten over Rome!

Huis verkopen

In eerste instantie is het noodzakelijk om jouw woning in Leeuwarden te verkopen. Een huis verkopen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat komt? Dat heeft natuurlijk met een aantal factoren te maken. Factoren die van invloed zijn op de snelheid van de verkoop van jouw huis zijn onder andere de prijs, de ligging en de staat van het huis. Een goedkoop huis met een goede ligging en waar weinig aan moet gebeuren is snel verkocht. Dit geldt vaak niet voor een duur huis met een ligging die niet ideaal is en waar veel aan moet gebeuren. Kom jij ook niet van je huis af? Laat het huis dan verkopen door een specialist. Hij slaagt er vast en zeker in om jouw woning snel van de hand te doen, waardoor jij niet lang hoeft te wachten voor je kunt verhuizen naar Rome.

Rome

Wonen in het Vaticaan

Vaticaanstad wordt aan alle kanten omsloten door de stad Rome. Toch is het een onafhankelijke staat, de kleinste ter wereld om precies te zijn. Vaticaanstad telde in 2015 duizend inwoners. Indien jij wilt verhuizen naar Rome, heb jij jouw oog misschien ook wel laten vallen op dit gedeelte van de stad. De kans dat jij hier kunt wonen, is echter maar bijzonder klein. De inwoners van Vaticaanstad zijn namelijk vrijwel allemaal gelovigen en oefenen hier een speciaal beroep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zusters, priesters en de Zwitserse Garde. Als bakker of slager kun jij echter ook werken in het Vaticaan. Reken er dan alleen niet op dat je er kunt wonen, want dit is doorgaans alleen weggelegd voor geestelijken. Indien jij wilt verhuizen naar Rome, moet je dus een ander plekje in de stad uitzoeken. Mogelijk is er wel iets te koop in de omgeving van Vaticaanstad.