Leeuwarden: een sprookjesachtige sfeer

Ga jij binnenkort een dagje weg naar Leeuwarden? Dan heb je een uitstekende keuze gemaakt! Dat is zeker het geval wanneer jij gek bent op sprookjes. Waarom? Omdat je in Leeuwarden namelijk in een sprookjesachtige sfeer terechtkomt. Hierdoor wordt jouw dagje weg naar Leeuwarden natuurlijk helemaal onvergetelijk. Maar wat maakt Leeuwarden nu eigenlijk zo sprookjesachtig? In onderstaande tekst vertellen wij jou hier alles over!

leeuwarden

Historische binnenstad

In eerste instantie maakt de binnenstad van Leeuwarden deze stad bijzonder sprookjesachtig. Dit komt voornamelijk doordat er talloze oude gebouwen staan. Niet alleen vind je er kleine huisjes uit de vroegere jaren, maar er zijn ook grote bouwwerken uit het verleden te vinden. Wanneer jij de historische binnenstad van Leeuwarden bezoekt,
waan jij je dus al snel in een Middeleeuws sprookje. De buitenkant van deze gebouwen ziet er al sprookjesachtig uit, maar dat is de binnenkant zeker. Neem dus ook zeker eens een kijkje in één van de historische panden in de Leeuwarder binnenstad.

Bezoek Leeuwarden in de avond

Wil je binnenkort een keer een avondje uit in een grote stad? Dan is Leeuwarden een uitstekende keuze. Niet alleen overdag, maar ook in de avond is dit namelijk een sprookjesachtige stad. Dit komt doordat er veel aandacht is besteed aan de verlichting. Het centrum van de Friese stad is heel zorgvuldig verlicht, waardoor jij direct het idee krijgt dat je in een sprookje zit. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens heel erg gezellig. Een wandeling door het centrum van Leeuwarden is dan ook zeker aan te raden, vooral in de avonduren.

amsterdam

Sprookjesachtiger dan Amsterdam

De meeste mensen vinden Amsterdam al een sprookjesachtige stad. Je hebt hier vast weleens iemand over horen praten die een dagje weg naar Amsterdam ging. Maar wist je dat Leeuwarden een stuk sprookjesachtiger is dan Amsterdam? Waarschijnlijk niet. In onze hoofdstad is alles toch net wat grootschaliger. Daardoor hangt er niet echt een gemoedelijke sfeer. Dat is in Leeuwarden wel het geval. Ga dus geen fiets huren in Amsterdam of een rondvaart in Amsterdam doen, maar ga eens naar Leeuwarden. Zeker wanneer jij echt het gevoel wilt hebben dat je in een sprookje beland bent.